Kunstlessen

Als zelfstandig kunstdocent geef ik kunstlessen aan vooral kinderen en jong volwassenen. Omdat zij expressiemogelijkheden nodig hebben om hun verbeeldingskracht maar ook hun persoonlijkheid te ontwikkelen. Helaas is er in het onderwijs voor de kunst- en cultuurvakken steeds minder tijd en aandacht in het curriculum. Echter het belang van de cultuurvakken kan niet genoeg onderstreept worden.

Bekijk mijn aanbod voor kunsteducatie.

Na ruim 15 jaar les te hebben gegeven bij diverse reguliere onderwijsinstellingen heb ik in 2015 de stap gezet om als freelance docent te werken en niet meer verbonden te zijn aan één onderwijssysteem. Ik ervaar dat deze vrijheid als mijn ruimte, vanwaaruit ik relevant kunstonderwijs kan doceren waar ik 100% achter sta. Maar vooral vanwaaruit ik inspirerend kan werken voor en met kinderen.

Mijn drijfveren zijn:

ontwikkeling van inspiratie en verbeelding
ontwikkeling van verbeeldingskracht van (kinder)talenten.

Enkele links naar achtergrond informatie over het belang van kunsteducatie: Mark Mieras (wetenschapsjournalist) legt in dit filmpje uit waarom kunsteducatie broodnodig is voor het kinderbrein. Kunst is een essentieel spel om te overleven, en daarom is het belangrijk dat scholen kunstonderwijs serieus nemen.
Kunsteducatie: broodnodig voor het kinderbrein
‘Kunst, waar was dat ook al weer voor nodig?’